Select Language

Facelift for WarcraftRealms.com is now online!

Rollie

 
Well, it's been a long time due, but we now have a new look for WarcraftRealms.com!

There has been a lot of effort put into the redesign and I hope you all enjoy it. There will likely be some issues here and there as we make the transition so if you come across any problems, please post in the forums!

Let me know what you think about the new look!

Tell me about it here!
Skyfire says:
December 30,2006 at 14:49
HOLY FUCKING SHIT ROLLIE. THAT DESIGN IS FUCKING AWESOME.
Drupid says:
December 30,2006 at 15:0
Thought id loaded up wrong site !

Gratz on new design it rocks
DM. says:
December 30,2006 at 15:29
[quote:a860437674="Drupid"]Thought id loaded up wrong site ![/quote:a860437674] LOL i thought the same thing...

Looks great Rollie! Great job!!!
ellakins says:
December 30,2006 at 15:33
Looks awesome! :D
condorvivayo says:
December 30,2006 at 15:40
The new look is great. The old site was good too, but the changes are appealing. I'll have to explore the new site more thoroughly before I can comment about the functionality.

Cheers,
Rojin
Balgair says:
December 30,2006 at 18:8
Wow, looks great! :)

First thoughts: the my characters page could maybe use a touch more spacing, as some of the columns go a bit close together (one of my servers is EU-Daggerspine, which isn't exactly short, thankfully I don't have any really long guildnames to make it worse!) Those are very minor details though, overall I like the new look a lot, great stuff! Now to have fun learning where to find each page :)
Rollie says:
December 30,2006 at 18:11
Yeah, there's going to be a lot of needed touch ups to different pages. Will get 'em done bit by bit!
Skyfire says:
December 30,2006 at 18:45
We're missing the Guild Progression page. :|
oiseaux says:
December 30,2006 at 18:51
The front link that says "Check out the World of Warcraft Census information here" just loads the main page. I don't think that is what you have intended it to do.
ichick says:
December 30,2006 at 19:32
Man I came in and hit refresh on the site and for a moment lost my bearings lol. I love the new look it is much cleaner and more professional looking to me :) Seems more pleasing in general on the eyes as well. Especially the main page which seemed kind of cluttered and awkward before with the placement of all the text that was on there. Anyway rambling... I love it ! :) Great job!
Rollie says:
December 30,2006 at 21:12
Progression is back.

Link fixed.


Keep 'em coming! =)
notthehoople says:
December 31,2006 at 9:38
Looks lovely :-)

None of the menu buttons work for me though (Community / Realm Data / Graphs / etc) on any page :-( Is it just me?
Balgair says:
December 31,2006 at 11:30
It doesn't seem to be holding onto my login currently - every time I log in I check the box that says to remember me, but next time I visit it's forgotten me again :( Shouldn't be a cookies issue, I had no trouble with the old site...
Rollie says:
December 31,2006 at 11:34
[quote:b33a73c439="notthehoople"]Looks lovely :-)

None of the menu buttons work for me though (Community / Realm Data / Graphs / etc) on any page :-( Is it just me?[/quote:b33a73c439]


Do you have javascript disabled?
notthehoople says:
December 31,2006 at 12:47
Nope. Javascript enabled.

When i hover the mouse over each of the menu items I can see "javascript:void()" at the bottom left of the browser. I get this for all of the buttons.

I'm using Firefox though, not IE. Could this be the issue?
bombcar says:
December 31,2006 at 14:3
All the dates on the posts are in UNIX time_t format. Is this normal?

Facelift for WarcraftRealms.com is now online! - 1167511649 - Rollie
DM. says:
December 31,2006 at 15:16
[quote:844be76e21="notthehoople"]Nope. Javascript enabled.

When i hover the mouse over each of the menu items I can see "javascript:void()" at the bottom left of the browser. I get this for all of the buttons.

I'm using Firefox though, not IE. Could this be the issue?[/quote:844be76e21] When you hover over the menu's that comes up. Its fine. However there is a menu that will appear below the heading when you mouse over. And I bet Rollie made this site using Firefox and not IE :P Try reinstalling Java, I remember running into a problem with IE7 and some websites that used Javascript and I ended up reinstalling Java back and it worked like normal. Try IE and see if it works, otherwise just reinstall Java and see if that helps...


[quote:844be76e21="Balgair"]It doesn't seem to be holding onto my login currently - every time I log in I check the box that says to remember me, but next time I visit it's forgotten me again Sad Shouldn't be a cookies issue, I had no trouble with the old site...[/quote:844be76e21] Also having the same issue....
Yith says:
December 31,2006 at 18:41
I can't seem to find my server anywhere... US Dunemaul

Any suggestions?
Balgair says:
December 31,2006 at 20:50
Menu problem might be the same as one I just came in to complain about ;) What I'm seeing, is the menu won't work until the [i:0ef709b323]entire[/i:0ef709b323] page has loaded... and that includes an ad that takes one heck of a long time to load (I'm on broadband, it shouldn't take 2+ minutes!). If I get bored of waiting and hit stop the status bar just says "Done, but with errors on page" so I have to sit there and waaaaaiiiitttt before I can use the menus.

And yeah, I know I'm on ad-free, but given that it's not holding my login that's not a lot of help at the moment :P
warpy says:
January 1,2007 at 9:21
It looks very nice, and more importantly, is very easy to navigate!
Rollie says:
January 1,2007 at 11:26
Okay, I moved some code around to have the menu load at the top instead of the bottom. Should help with the menu problems.

I'm looking into the login problems right now.
Rollie says:
January 1,2007 at 12:25
Okay, I think I have all the auto-login problems resolved. I'll be adding a remember me box on the index page shortly.

If you are still having problems staying logged in, please go here:

http://www.warcraftrealms.com/clearcookies.php

This will delete all your WR cookies. You'll need to be sure to close your browser afterwards and open a new session.

Please let me know if you are still having problems!
Rollie says:
January 1,2007 at 12:26
Oh, and the menus may still not load until after the whole page loads. I'm still looking into this.
Rollie says:
January 1,2007 at 13:3
Made a few additional changes to hopefully have the menu work better now. Please let me know if you are still seeing problems with the menu. Also please let me know what page you are seeing it on.

I also updated some character encoding so if you still see the little box with the question mark instead of special characters, let me know!

Thanks!
BWDemor says:
January 1,2007 at 16:19
First I have to say dam this looks nice. Granted I have only looked at the opening page, but it does look nice. Time to dig around.

Congratz on getting it live.

BW
oiseaux says:
January 2,2007 at 0:7
If you go to the first menu called "Warcraft Realms" and click on Articles you get this error.

Error unable to query => Table 'wrlogin_wrealms.posts' doesn't exist

:D
Rollie says:
January 2,2007 at 0:48
Fixed thanks =)
DM. says:
January 2,2007 at 1:52
If you get an error in the database the webpage is pretty much useless. No menus will appear.

For example:
http://www.warcraftrealms.com/char/Silvermoons/Drazen


Silvermoons isn't a realm... and the page that is generated does give you an error, but the menu's are useless...
zjsmetana says:
January 2,2007 at 14:45
I really like the new look, however the site isn't working properly with Safari browser or Firefox browsers. The links just give me this 'javascript:void()' and do nothing when clicked. Also noted when I click the text entry field to enter username it sends me to this link

http://www.warcraftrealms.com/census.php

before I can type anything in the text box for the username. Is the website only compatible with Internet Explorer? However I'm still able to click the 'Submit' button and get to the correct page to upload the data I have gathered with Census Plus mod. Any ideas? Thanks.
Tallyrand says:
January 2,2007 at 15:33
Liked the new design, also thought I was on the wrong site. I had the same javascript void() problem. I had javascript enabled in Firefox so that wasn't the problem. I finally tracked the problem to ZoneAlarm's banner ad blocking function. When I disabled that the menus worked normally. I hope this info helps.
Skyfire says:
January 2,2007 at 16:13
No, the page is compatible with Firefox.
Rollie says:
January 2,2007 at 16:33
Yikes, you say ZoneAlarm is somehow disabling the menu?

And yes, it should work fine with the major browsers =/
Tallyrand says:
January 2,2007 at 17:26
Probably associated to the same problem mentioned by Balgair. I added warcraftrealms.com to Zonealarms permitted sites list and enabled banner ads. After that there were no issues with the menu buttons.
Rollie says:
January 2,2007 at 17:54
bleh... well, that's not one I was expecting. I'll do some research and see if I can find anything to combat that one.
Rollie says:
January 2,2007 at 17:58
Something else I'll have to add to the FAQ I suppose:

http://www.transport.sa.gov.au/site_help/security_software.asp
Skyfire says:
January 2,2007 at 19:25
[quote:b84bf787d9="Rollie"]Something else I'll have to add to the FAQ I suppose:

http://www.transport.sa.gov.au/site_help/security_software.asp[/quote:b84bf787d9]
K3yIogg3r
Rollie says:
January 2,2007 at 20:3
eh?
Skyfire says:
January 2,2007 at 22:24
Wow Rollie.

Just... wow.

Visit the Offtopic Forums at wow.com sometime.
xpolockx says:
January 3,2007 at 1:48
So I was at my parents house with no internet access for a week... then I come back and the site's all updated and looking pretty :P I haven't found any problems so far, I guess most of them have been worked out by now.
Sianni says:
January 3,2007 at 20:42
It's GREAT Rollie!!
notthehoople says:
January 4,2007 at 6:26
[quote:b34fbd46d8="zjsmetana"]I really like the new look, however the site isn't working properly with Safari browser or Firefox browsers. The links just give me this 'javascript:void()' and do nothing when clicked. [/quote:b34fbd46d8]

This is the same problem I'm having. I've done some testing and have found that the new site basically doesn't work on Mac OSX :-( I've tried different Macs, different browsers, different routers, friends' machines, etc and it works on PCs (Firefox & IE) but not on Macs (IE, Safari, Firefox). Only the 3rd site I've come across that is PC specific!

Any ideas Rollie? I've tried disabling OSX's built-in firewall, upgraded Java, upgraded OSX, etc and don't have any content filtering software running. Have tried both Intel and PowerPC Macs and have the same issue on all machines I've tried...
Rollie says:
January 4,2007 at 9:8
ugh, unfortunately I do not have access to a mac to even do any testing. I'll see what I can do, but that is definitely a problem if such is the case.
Forestlordx says:
January 4,2007 at 9:16
I have a mac at home as well as a pc and I will try accessing the site as well and see if I get errors while using the mac
Rollie says:
January 4,2007 at 10:1
Yes, please let me know if you are able to capture any javascript errors.
notthehoople says:
January 4,2007 at 10:44
Let me know what logging I can do as well and I'll send that through to you. Anything I can log through Firefox or Safari?
Rollie says:
January 4,2007 at 10:48
Well, firefox does have a javascript error console. I don't know about Safari though =/
zaphon says:
January 4,2007 at 12:29
The menu's don't work on Firefox on my Macbook Pro (nor for that matter in Safari either). They work fine in Firefox on my Windows XP box. *shrug*. Just an inconvenience really.
zaphon says:
January 4,2007 at 12:33
[quote:9cf8e6bc28="zaphon"]The menu's don't work on Firefox on my Macbook Pro (nor for that matter in Safari either). They work fine in Firefox on my Windows XP box. *shrug*. Just an inconvenience really.[/quote:9cf8e6bc28]

Oh, here are the errors from the JavaScript Console

Error: Unknown property '_width'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/
Line: 0

Error: Unknown property '_width'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/
Line: 0

Error: ie4 is not defined
Source File: http://www.warcraftrealms.com/js/dhtml.js
Line: 122

Error: Unknown property 'filter'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 385

Error: Unknown property 'filter'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 367

Error: Unknown property '_height'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 276

Error: Expected declaration but found '*'. Skipped to next declaration.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 275

Error: Unknown property '_height'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 266

Error: Expected declaration but found '*'. Skipped to next declaration.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 265

Error: Expected declaration but found '.'. Skipped to next declaration.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 231

Error: Unknown property 'box-sizing'. Declaration dropped.
Source File: http://www.warcraftrealms.com/css/global.css
Line: 18

This is Firefox 1.5.0.9 on Mac OS X 10.4.8
zaphon says:
January 4,2007 at 12:45
In Safari the only error I get on the page via the JavaScript console is

ReferenceError - Can't find variable: ie4
http://www.warcraftrealms.com/js/dhtml.js
notthehoople says:
January 4,2007 at 14:1
Think the problem is in dhtml.js:

The key seems to be the 'ie4' error message. I nicked a bit of the code and declared the variable ie4 and set it to false. That makes the menus appear on my little test setup - what real affect it will have on the site itself I can't say :-)
Rollie says:
January 4,2007 at 14:13
Hrm, thanks, notth

I made a similar change just now to the js. Can someone with a mac do a hard refresh and see if that fixes it?
notthehoople says:
January 4,2007 at 14:57
Hey - menus now work perfectly in FireFox :-D

Look really odd in Safari though - the menus appear on their own disconnected to any "top level" i.e. hover mouse over "Warcraft Realms" and the menu appears an inch or so under "Community". Very strange!
EU-pocus says:
January 5,2007 at 8:51
Nice Rollie, keep it going :)
notthehoople says:
January 5,2007 at 15:31
....and apparently work in Safari as well :-D

Not sure why testing in Safari didn't work first time as I tried 2 different machines when testing, but seems to be sorted now so great!
Djambo says:
January 6,2007 at 3:59
Great Jon Rollie! :D
DinkyDan says:
January 9,2007 at 18:14
excellent looking new site, very clean and smart,

I'm impressed, keep up the good work!
Hamu Spellcraft says:
January 13,2007 at 4:25
Looks very good! Nice job, Rollie!
Balgair says:
January 16,2007 at 20:24
Btw it looks like the number of updates has got itself unlinked from the forum - my forum info's not updated since around the time you did the facelift anyway. Not a major thing, just thought I'd mention it! :)
Rollie says:
January 16,2007 at 20:51
Thanks for pointing that out. THat little update got lost in the shuffle =)
Balgair says:
January 16,2007 at 22:29
Thanks :)

[size=7:19d0729b94](And my pointing that out had nothing to do with me starting the 1.5 million update lub, no, nothing at all... ;))[/size:19d0729b94]
Skyfire says:
January 16,2007 at 23:4
Lolsmalltext.

How did you do it? :(

Leave a Reply

You must be Logged In in order to post comments.


 
Advertise Here!